FESTIVALI I IDEVE RINORE

               

FITUESIT

Fituesit e projektit "Festivali i ideve rinore"

Çmimi për Rininë Aktive

Gjimnazi Qemal Stafa me projekt idenë “Qyteti im, info point”.

Më shumë

Çmimi për Inovacion

Gjimnazi Sami Frashëri me projekt idenë “Onile books”.

Më shumë

Çmimi për Rekreacion

Gjimnazi Babë Dudë Karbunara me projekt idenë “Sallë leximi në bibliotekën e qytetit”.

Më shumë

Çmimi për Kreativitet

Gjimnazi Raqi Qirinxhi me projekt idenë “Klasë arti”.

Më shumë

Çmimi për Sipërmarrje

Gjimnazi Numani me projekt idenë “Riciklim xhinsesh”.

Më shumë

Përzgjedhja e Fituesve


Më shumë

KONKURSI I IDEVE RINORE

KONKURSI

Konkursi i ideve novatore të të rinjve ka si qëllim të nxisë nxënësit, mësuesit, prindërit dhe komunitetin përreth shkollës të japin idetë dhe kontributet e tyre novatore lidhur me aktivitetet, inicitivat, politikat dhe strategjithe që mund të ndërmerren nga ana e shkollës për ta shndërruar atë në një qendër të vërtetë zhvillimi për komunitetin.

Kriteret e pjesëmarrjes:

Çdo individ: nxënës, mësues, prind, anëtar i komunitetit në mënyrë individuale apo në grupe të organizuara


Përzgjedhja e Fituesve

KLUBET

  • 1. KLUBI I TË RINJVE SIPËRMARRËS
  • 2. KLUBI INOVACIONIT
  • 3. KLUBI I KREATIVITETIT
  • 4. KLUBI RINISË AKTIVE
  • 5. KLUBI SPORTIT DHE REKREACIONIT
  • 6. KLUBI I NXËNËSVE KONKURRUES

PRAKTIKAT ME TE MIRA

REKREACION

 

Piktura

Kjo hapësirë rekreacioni ishte e dedikuar për punimet e organizuara nga nxënës të liceut artistik “Jordan Misja” dhe të shkollave të tjera nga vendi, të cilët përmes pikturave të tyre përcollën mesazhe me tematika të ndryshme si Europa, dashuria për jetën dhe vendin, femra shqiptare, si dhe fenomene të tjera sociale.

 

Poçeria

Kjo hapësirë iu dedikua një arti të veçant, punimeve artizanale në baltë, dhe më specifikisht punimeve të poçerisë si një prej objekteve artistike më të veçantë të kulturës së hershme të periudhës Ilire.

Këngë dhe Valle

Në këtë hapësire të Muzeut Historik Kombëtar u zhvilluan një sërë aktivitetesh rekreative, si këngë e valle tradicionale dhe moderne, aktrim dhe humor, të performuara nga nxënës të shkollave nga i gjithë vendi pjesëmarrës në Festival.

 

Multimedia

Për dy ditë me radhë në sallën e Pullave nxënësit e apasionuar pas filmit kanë projektuar disa formate me metrazh të shkurtër me përmbajtje të tematikave nga vendi dhe Europa.

PANAIRI

NË MEDIA

Ditët e Hapura, Gjimnazi A. Z. Cajupi

Projekti IADSA “Shkolla Qendër Komunitare” përuroi krijimin e Qendrës Burimore në shkollën e mesme ‘Andon Zako Çajupi’.


TESTIMONIAL

XHULIA
Shkolla “Sadik Stavileci”
Restaurimi i StolaveNë Festivalin e Ideve Rinore, gjimnazi “Sadik Staliveci”, u përfaqësua me projektin komunitar “Restaurimi i Stolave”. Realizimi i këtij projekti u mundësua falë bashkëpunimit...

Më shumë

ENDRI
Shkolla “Qemal Stafa”
Qyteti Im, Info PointQëllimi i projektit të gjimnazistëve të shkollës “Qemal Stafa” ka të bëjë me nevojën për të orientuar sa më mire qytetarët dhe turistët e huaj në lidhje me pikat strategjike të qytetit të Tiranës.

Më shumë

EMIGERTA
Shkolla “Gjimnazi Maqellarë”
Promovimi i Vlerave KulturoreGjimnazi “Maqellarë” është paraqitur në këtë Festival me projektin e tij për promovimin e vlerave kulturore të qarkut të Dibrës.


Më shumë

ENDI DHE EVISI
ICT Corner
Mësimdhënia përmes ICTKy projekt, i cili është bashkëpunim i disa nxënësve të gjimnazeve, mundëson që me mjete të ndryshme elektronike të zhvillohen eksperimente të ndryshme që provojnë...

Më shumë

NEWSLETTER

VENDNDODHJA

PARTNERËT